Dr. Code Logo

Scratch

Programozás

Kurzus információk

A Scratch programozó kurzus tökéletes bevezetés a “valódi” programozás világába. Ezt a vizuális programozási környezetet világszerte használják a programozás alapjainak oktatására, segítségével élvezetesen és játékosan megy a tanulás. A kurzus folyamán a gyerekek megtanulják, hogy hogyan kell algoritmusokat létrehozni, valamint megismerkednek a programozásban is ismert alapfogalmakkal. 1-3 féléves kurzus (korosztálytól függően), 7 éves kortól 14 éves korig ajánljuk.

Scratch objektumorientált, interpretált, dinamikus és vizuális programozási nyelv, amelyet elsősorban a programozással ismerkedő gyerekek számára fejlesztenek.

Ötvözete többek között a Squeak EToys, a CricketBlocks és a Logo környezeteknek. A programkód – amely a programkészítés során felhasznált szereplők viselkedését írja le – színekkel kategorizált kirakóelemekből építhető össze. Ezek parancsok, változók, állapotkomponensek, logikai kifejezések, elágazás- és ciklusszervező utasítások, és csak szintaktikailag helyes módon illeszkednek egymáshoz. A programozás eseményvezérelt, és sokszor többszálú.

A Scratch ingyenesen letölthető, és egyre több iskolában használják világszerte (például magyarul is tud). Jelenleg WindowsMac OS X és Raspbian (Raspberry pi) operációs rendszerekre telepíthető.

A Scratch-et a Lifelong Kindergarten csoport fejleszti az MIT Media Lab keretein belül. Mottójuk: “Az óvodásokra jellemző világmegismerési-tanulási folyamatot minden korosztályra ki kell terjeszteni.” A csoport az óvodások alkotójátékát irigyelte meg, amely során a gyerekek saját célokat fogalmaznak meg, a felmerülő problémahelyzeteket pedig kísérletezéssel oldják meg. Valamely cél elérése általában újabb ötletek megfogalmazásához vezet, így a megoldandó problémák, és a megszerzett tapasztalatok is egyre magasabb szintűek lehetnek. Egy kezdőknek tervezett felületnek az önálló kísérletezést kell minden lehetséges módon támogatnia. A Scratch nemcsak gyerekeknek, hanem bárkinek jól használható környezet lehet.

Ha felkeltette érdeklődésedet gyere Te is és próbáld ki magad!

A Lego® WeDo kurzosból nyáron tartunk Tábort is!

Dr. Code Kecskemét Nyári Táborok 2021

Általános tudnivalók

Kurzusainkat félévenként, októberi és februári kezdéssel indítjuk. Csatlakozni már futó kurzushoz is lehetséges, ebben az esetben felzárkóztató foglalkozásokat biztosítunk. Egy kurzus időszak 16 alkalomból áll, hiányzás, iskolai szünet, ünnepnap esetében pótlási lehetőséget biztosítunk.

Dr. Code Kecskemét Nyári Táborok 2021

Csoportbeosztás

Órák hetente egyszer vannak, 60 perc időtartamban, kiscsoportban, korosztályos bontásban. A foglalkozások hétköznap délutánonként 15:00-kor, 16:00-kor és 17:00-kor indulnak.

Dr. Code

Áraink

A kurzus ára a csoportlétszámtól, a képzés témájától és a képzés technikai lebonyolításától függetlenül 14.000 Ft/hónap. Testvér kedvezmény: 10% - minden testvérre érvényesíthető

Elérhető kurzusaink